• Home
  • Ceremonieel huwelijk

Ceremonieel huwelijk

Een ceremonie zonder restricties

Wat is er mooier dan twee mensen die besluiten om samen verder door het leven te gaan? Dan maakt het toch niet uit of het om een traditionele verbintenis gaat tussen man en vrouw, of dat het twee vrouwen of twee mannen zijn die voor elkaar kiezen?

Trouwen volgens jullie eigen wensen

Als ik jullie als ceremonieel trouwambtenaar elkaar het jawoord mag laten geven, zitten we niet vast aan een locatie, tijdstip of dag. Het mag helemaal volgens jullie wensen: in een boerenschuur, op de motorclub, in de tuin waar de vonk tussen jullie oversloeg of op een andere plek die voor jullie speciaal is. Bij een ceremonieel huwelijk kan elke locatie worden aangemerkt als trouwlocatie.

Jullie trouwakte als bewijs

Alhoewel een ceremonieel huwelijk niet rechtsgeldig is, tekenen jullie, én jullie vier getuigen, wel een trouwakte die je na afloop mee naar huis mag nemen. Dit in tegenstelling tot de trouwakte die onder toezicht van de BABS voor een dag ondertekend wordt, want dit officiële document verdwijnt in het dossier van de gemeente.

Omdat het de mooiste dag van jullie leven mag worden

Een ceremonieel huwelijk kun je vergelijken met het voltrekken van het huwelijk in de wedding chapel in Las Vegas. Gewoon omdat het zo leuk is. Omdat jullie een trouwceremonie willen die anders is dan anders. Omdat jullie je trouwdag van tien jaar geleden nog een keer over willen doen. Omdat jullie de huwelijksvoltrekking en het feest op dezelfde locatie willen houden. Er kunnen allerlei redenen zijn om op deze manier te trouwen.

Maak je verbintenis officieel

En wil je je huwelijk toch helemaal officieel maken? Dan zou je het wettelijk deel bijvoorbeeld op een gratis dag van de gemeente kunnen doen. Je neemt dan je getuigen mee en ondertekent samen de officiële akte. Klaar is kees! Tijdens het ceremonieel huwelijk doen we dan alles nog eens dunnetjes over!

Vragen staat vrij

Twijfelen jullie nog tussen een ceremonieel huwelijk en een BABS voor een dag? Neem dan contact met me op, zodat ik de verschillen nog eens duidelijk voor jullie op een rijtje kan zetten.