• Home
  • Ceremonieel trouw’n

Ceremonieel trouw’n

Een ceremonie zonder regelties

Wat is er nou mooierder dan twee meins’n die besluut’n om samen deur te goan? Dan maakt het toch niet uut of het om een traditionele verbintenis goat tussen een keer’l en un vrouwe, of dat het twee vrouw’n of twee keer’ls binn’n die veur elkare kiez’n?

Trouw’n zoas jullie oe dat wens’n

As ik oe samen as ceremonieel trouwambtenaar mekare het jawoord mage loate’n geev’n, Dan maakt ut niet uut woar, hoe late of op welke dag a’j trouw’n. Het mag helemoale zo as jullie dat will'n hebb’n: in een boerenschure mit de spinneragg’n in de hanebalk’n, op de motorclub, in de tuun woar a’j brommers hebb’n stoan kiek’n of weet ik veule wat un speciale plekke veur oe is. Bij een ceremoniële trouweri’j e kan elke locatie gebruukt wudd’n as trouwlocatie.

Ik make een trouwakte as bewies

Alhoewel een ceremonieel huwelijk niet rechtsgeldig is, tekenen jullie, én jullie vier getuigen, wel een trouwakte die je na afloop mee naar huis mag nemen. Dit in tegenstelling tot de trouwakte die onder toezicht van de BABS veur 'n dag ondertekend wordt, want dit officiële document verdwijnt in het dossier van de gemeente.

Want ut mut de mooiste dag van jullie leev’n wudd’n

Een ceremonieel huwelijk kuj wel wat vergeliek’n mit trouw’n in de wedding chapel in Las Vegas. Gewoon umdat ut zo leuk is. Umdat jullie een trouwceremonie will’n die aanders is dan aanders. Umdat jullie oen trouwdag van tien jaar geleed’n nog een keer over will’n doen. Umdat jullie de huwelijksvoltrekking en het feest op dezelfde locatie willen houden. Dur kunn’n allerlei reden’n weez’n umme op dizze maniere te trouw’n.

Maak oen verbintenis officieel

En wo’j toch liever officieel trouw’n? Dan ku’j je het wettelijke deel bijveurbeeld op un gratis dag van de gemeente doen. Ie neem’n dan oen getuug’n mee en ondertekent allemoale samen de officiële akte. Kloar bi’j! Tied’ns het ceremoniele trouw’n doen wi’j dan alles nog ies op oen eig’n persoonlijke plekke over!

Vroag’n stell’n kan altied

Twijfelen jullie nog tussen een ceremonieel huwelijk en een BABS voor een dag? Neem dan contact met me op, zodat ik de verschillen nog eens duidelijk voor jullie op een rijtje kan zetten.